Wspieramy merytorycznie Inicjatywę „Projekt NAUKOWIEC”

2017-08-30

Stowarzyszenie ABK wspiera merytorycznie Inicjatywę „Projekt NAUKOWIEC” realizowaną w ramach programu UE w zakresie badań naukowych i innowacji „Horyzont 2020”. Projekt realizuje konsorcjum 6 polskich organizacji - członków europejskiej sieci EURAXESS. Koordynatorem projektu jest Krajowy Punkt Kontaktowy Programów Badawczych UE.

"Projekt NAUKOWIEC" zakłada organizację 6 wydarzeń w polskich ośrodkach akademickich i przeprowadzenie kampanii informacyjno-edukacyjnej, których celem jest zachęcenie młodych naukowców do świadomego rozwijania swojej kariery w świecie nauki, ale także poza sektorem akademickim. Więcej o projekcie: https://www.euraxess.pl/pl/poland/projekt-naukowiec

Każde z planowanych wydarzeń to 3 dni intensywnych wykładów, warsztatów i spotkań dyskusyjnych z naukowcami, przedsiębiorcami czy doradcami kariery. W w Warszawie odbędą się one w dniach 24-26 października 2017.

Stowarzyszenie ABK wspierając inicjatywę poszukuje przedstawicieli pracodawców zainteresowanych poprowadzeniem warsztatów skierowanych do młodych naukowców, doktorantów i osób planujących karierę naukową, zaplanowanych na 25 października - czyli drugi dzień wydarzeń, przebiegający po hasłem: „Nauka Kariera Biznes”.

Firmy doświadczone we współpracy z doktorantami, młodymi naukowcami lub posiadające ofertę dla ww. kandydatów zachęcamy do kontaktu pod adresem: biuro@stowarzyszenieabk.pl
Na zgłoszenia czekamy do 7 września.