Projekt dla studentów i absolwentów - cudzoziemców!

2016-11-19

Stowarzyszenie na rzecz Akademickich Biur Karier zaprasza OBCOKRAJOWCÓW - STUDENTÓW I ABSOLWENTÓW WARSZAWSKICH UCZELNI POSZUKUJĄCYCH PRACY W WARSZAWIE do BEZPŁATNEGO udziału w projekcie Integracja obcokrajowców na polskim rynku pracy - studenci i absolwenci poznają swoje prawa i możliwości.

JEŚLI SPEŁNIASZ JEDNOCZEŚNIE WSZYSTKIE PONIŻSZE WARUNKI:
- jesteś obcokrajowcem w wieku 18-35 lat
- jesteś studentem lub absolwentem warszawskiej uczelni
- poszukujesz pracy w Warszawie
- posługujesz się językiem polskim w stopniu komunikatywnym
TEN PROJEKT JEST DLA CIEBIE

UDZIAŁ W PROJEKCIE OBEJMUJE 2 DNI I ZAKŁADA UDZIAŁ UCZESTNIKA W:
1. Szkoleniu oraz coachingu grupowym (łącznie 8 godzin) - 1. dzień
2. Warsztacie (3 godziny) - 2. dzień

CO W PROGRAMIE?

Szkolenie

• prawa kandydata podczas rekrutacji do pracy (pytania trudne, niezgodne z prawem; ochrona danych osobowych);
  • instytucje i organizacje wspierające pracowników obcokrajowców;
  • informacje o dostępnych benefitach oferowanych przez polskich pracodawców;
  • pytania podczas procesu rekrutacji jakie kandydat może (a nawet powinien) zadać pracodawcy;
  • rezygnacja z pracy (zasady postępowania);
  • kwestie kultury organizacyjnej w miejscu pracy, norm społecznych obowiązujących w relacjach zawodowych w Polsce.

Coaching grupowy

• praca w Warszawie dla cudzoziemca - najefektywniejsze sposoby poszukiwania pracy

• rozmowa kwalifikacyjna do pracy z naciskiem na problematyczne kwestie dotyczące pytań niezgodnych z polskim prawem, kłopotliwych dla kandydata, ingerujących w strefę prywatności (praca na przykładach)

Dla uczestników projektu przewidziano także konsultacje on-line dostępne

• przez 10 dni roboczych od daty uczestnictwa w warsztacie.

JAK SIĘ ZGŁOSIĆ DO UDZIAŁU?
1/ WYBIERZ PASUJĄCY CI TERMIN, A TYM SAMYM JEDNĄ Z GRUP i pobierz BEZPŁATNY BILET:
Grupa A - 25.11.2016 (godz. 9:00-17:00) i 30.11.2016 (16:00-19:00)
Grupa B - 02.12.2016 (godz. 9:00-17:00) i 07.12.2016 (16:00-19:00)
Grupa C - 09.12.2016 (godz. 9:00-17:00) i 14.12.2016 (16:00-19:00)
WAŻNE: Decydując się na udział w projekcie zobowiązujesz się do obecności w obu dniach. W pierwszym dniu szkolenia uczestnik zobowiązany jest wypełnić deklarację uczestnictwa w projekcie.

BEZPŁATNY BILET pobierzesz TUTAJ UWAGA: Wybrana data udziału w projekcie widnieje na bilecie w okienku "NAZWA BILETU"

GDZIE?
Partnerem Projektu jest Biuro Karier Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Projekt będzie realizowany w kampusie SGGW.

LICZBA MIEJSC OGRANICZONA! Jeden uczestnik może zapisać się tylko do jednej wybranej grupy.

Każdy z uczestników otrzyma imienny dyplom ukończenia szkolenia. Zapraszamy!

Masz dodatkowe pytania? Pisz: julita.mucha@stowarzyszenieabk.pl

TRENERZY

Aneta Jendrzejczak-Fabisiak – członek Stowarzyszenia na rzecz Akademickich Biur Karier, coach ICC, trener, doradca w karierze. Z wykształcenia psycholog - absolwentka Uniwersytetu Warszawskiego. Ukończyła studia podyplomowe na kierunku „Trenerstwo i Coaching”, Szkołę Trenerów Biznesu INTRA–Biznes, a także kurs certyfikacyjny International Coaching Community. Od 2007 roku związana ze środowiskiem uczelni wyższych, wspiera Klientów polskich i zagranicznych w ich rozwoju osobistym oraz zawodowym. Posiada doświadczenie w prowadzeniu konsultacji indywidualnych i warsztatów grupowych z zakresu planowania kariery oraz wzmacniania kompetencji miękkich potrzebnych na rynku pracy. Zajmuje się również diagnozą predyspozycji i potencjału zawodowego.

Julita Mucha - Prezes Stowarzyszenia na rzecz Akademickich Biur Karier, posiadająca 6-letnie doświadczenie w prowadzeniu procesu selekcji i rekrutacji do pracy (w szczególności na stanowiska związane z marketingiem, PR, obsługą klienta, badaniami, finansami). Przez 5 lat kierowała Centrum Karier w jednej z warszawskich uczelni. Pełniła również funkcję Kierownika Działu Współpracy z Otoczeniem w Szkole Głównej Handlowej w Warszawie (zakres prac związany z obsługą pracodawców, sponsorów, studentów i absolwentów). Absolwentka Wydziału Zarządzania Uniwersytetu Warszawskiego (Zarządzanie Zasobami Ludzkimi). Ukończyła Akademię Profesjonalnego Rekrutera GoldenLine. Posiada doświadczenie w prowadzeniu szkoleń dla studentów i absolwentów warszawskich uczelni (polskich i obcokrajowców) z zakresu przygotowania do wejścia na rynek pracy, autoprezentacji oraz komunikacji. Jest współorganizatorem Akademickich Targów Pracy JOBBING (10 edycji).

Projekt "Integracja obcokrajowców na polskim rynku pracy - studenci i absolwenci poznają swoje prawa i możliwości" jest współfinansowany ze środków Urzędu m. st. Warszawy.