Katarzyna Nowak

Doradca w karierze i trener z doświadczeniem w zakresie wspierania rozwoju zawodowego studentów, absolwentów i młodych specjalistów. Absolwentka Studium Doradztwa Zawodowego i Zarządzania Kompetencjami Szkoły Głównej Handlowej oraz Instytutu Stosowanych Nauk Społecznych Uniwersytetu Warszawskiego (socjologia). Uprawnienia trenerskie uzyskała w Szkole Trenerów Biznesu INTRA – Biznes. Licencjonowana trenerka programu szkoleniowego z dziedziny planowania kariery zawodowej „Spadochron". Na stałe związana z Biurem Karier Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, w Stowarzyszeniu od 2010 roku. W pracy doradczej stawia przede wszystkim na rozmowę, uzupełniając ją w miarę potrzeb klienta o dostępne dla doradców zawodowych kwestionariusze i ćwiczenia (materiały opracowane przez MPiPS, KOWEZiU, urzędy pracy; ćwiczenia cochingowe). Ceni sobie również koncepcję MBTI.

Posiada doświadczenie w pracy ze studentami i absolwentami kierunków medycznych, społecznych, humanistycznych, biznesowych oraz technicznych.