Stowarzyszenie na rzecz Akademickich Biur Karier
Dla studentów i absolwentów Dla firm Dla Akademickich biur karier

CAREERDATE

Cykl Fachowo o pracy w biurze karier

Współpraca między biurami karier i partnerami rynku pracy

2017-12-05

30 listopada 2017 wzięliśmy udział w seminarium WSPÓŁPRACA MIĘDZY BIURAMI KARIER i PARTNERAMI RYNKU PRACY. Spotkanie zorganizował Wojewódzki Urząd Pracy w Warszawie we współpracy z Biurem Karier Uniwersytetu Warszawskiego, Konfederacją Lewiatan oraz Stowarzyszeniem na rzecz Akademickich Biur Karier.

Podczas seminarium Agata Zarzycka wystąpiła z prelekcją „Nowe wyzwanie dla ABK – współpraca z doktorantami i młodymi naukowcami”, a Julita Mucha zaprezentowała wyniki moderowanej dyskusji „Współpraca uczelnia/biura karier – biznes”. Wśród uczestników spotkania było liczne grono członków naszego stowarzyszenia.

Oprócz tematów zaprezentowanych przez nasze stowarzyszenie uczestnicy mieli okazję wysłuchać wystąpień Wojewódzkiego Urzędu Pracy w Warszawie pt. Młodzież na mazowieckim rynku pracy oraz Konfederacji Lewiatan Jak nowe technologie zmienią rynek pracy.

Podczas drugiej części seminarium odbyła się dyskusja grupowa. Tematem pracy w zespołach było wypracowywanie strategii współpracy na polach:

- rekrutacja – moderator: Biuro Karier UW

- doradztwo – moderator: WUP w Warszawie

- szkolenia – moderator: Konfederacja Lewiatan

- współpraca uczelnia/biura karier – biznes – moderator: Stowarzyszenie na rzecz Akademickich Biur Karier

Bardzo dziękujemy WSZYSTKIM osobom, które wzięły udział w organizacji spotkania - dzięki nim mogliśmy pracować w tak świetnych warunkach i atmosferze!