Stowarzyszenie na rzecz Akademickich Biur Karier
Dla studentów i absolwentów Dla firm Dla Akademickich biur karier

CAREERDATE

Cykl Fachowo o pracy w biurze karier

Współpraca z SABK

Stowarzyszenie na rzecz Akademickich Biur Karier jest otwarte na realizację wspólnych projektów z firmami. Jeżeli poszukują Państwo rzetelnego partnera do realizacji ciekawego przedsięwzięcia  zgodnego z naszą misją, chętnie dowiemy się, w czym możemy Państwu pomóc.

Stowarzyszenie ABK – najważniejsze fakty:

• działamy od 2008 roku;
  • zrzeszamy kilkudziesięciu  pracowników biur karier wybranych warszawskich uczelni (państwowych i niepaństwowych, o różnych profilach);
  • współpracujemy ze studentami, absolwentami, firmami oraz instytucjami rynku pracy (WUP, Rzecznik Praw Absolwenta);
  • jesteśmy jednostką wspierającą biura karier również spoza grona naszych członków;
  • nasze kanały komunikacji: serwis internetowy, media społecznościowe (profile SABK i CAREERDATE na FB), newslettery (grupy: pracownicy biur karier, firmy, studenci i absolwenci);
  • nasze główne projekty: CAREERDATE - projekt rekrutacyjny realizowany na terenie warszawskich uczelni,cykl spotkań "Fachowo o pracy w biurze karier", szkolenia dla wszystkich grup docelowych, projekty badawcze;
  • nasze projekty wspierane są intensywnie poprzez współpracę z patronami medialnymioraz komercyjną kampanią zewnętrzną.

Podstawowe formy współpracy ze Stowarzyszeniem ABK:

• CAREERDATE; (Regulamin CAREERDATE - ZAPOZNAJ SIĘ)
  • cykl "Fachowo o pracy w biurze karier";
  • BADANIA;
  • wsparcie promocji programów stażowych, konkursów, nietypowych ofert, akademii, programów mentoringu i innych działań skierowanych do studentów;
  • eventy współorganizowane z firmami i dla firm - zakres współpracy do określenia, wydarzenia organizowane dla pracowników biur karier – wsparcie SABK bezpłatne;
  • wstępny proces selekcji i rekrutacji do pracy, na praktyki i staże;
  • szkolenia dla pracodawców realizowane przez trenerów z SABK lub współpracujących;
  • publikacje - merytoryczny udział SABK w projekcie publikacji firmowej/branżowej).

Poszukujemy również Sponsorów, którzy pragną wesprzeć finansowo szlachetną misję, jaką wyznaczyło sobie nasze Stowarzyszenie. Pozyskane środki umożliwią nam realizację bezpłatnych programów edukacyjnych i rozwojowych dla młodzieży akademickiej oraz dla pracowników Akademickich Biur Karier. Na przykład: szkolenia, indywidualne doradztwo w karierze, coaching, testy psychologiczne i kompetencyjne czy targi pracy.

Jeżeli chcą Państwo porozmawiać osobiście o warunkach potencjalnej współpracy, zapraszamy do kontaktu.

tel. 690 817 222, 600 830 578
biuro@stowarzyszenieabk.pl